Держкомрезерв України реалізував майже 13 тис. тонн м'яса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомрезерв України реалізував майже 13 тис. тонн м'яса

Аграрний ринок
156
Державне підприємства (ДП) "Ресурспостач" системи державного резерву України відповідно до доручень уряду поставило м'ясопереробним підприємствам майже 13 тис. тонн м'яса.
Як повідомляється в інформації Державного комітету з державному матеріальному резерву (Держкомрезерв), м'ясопереробними підприємствам вже реалізовано 7,8 тис. тонн морожених курей, 2,3 тис. тонн курячого фаршу, 1,6 тис. тонн охолодженої свинини й 1,14 тис. тонн напівтуш мороженої свинини.
Станом на 16 червня, "Ресурспостач" закупило 22,1 тис. тонн м'яса, у тому числі 13,4 тис. тонн четвертин морожених курей, 5,13 тис. тонн - курячого фаршу, 1,6 тис. тонн - охолоджених напівтуш свиней, 1,14 тис. тонн - напівтуш мороженої свинини, 0,8 тис. тонн - блоків м'яса свинини.
Як повідомлялося, Держкомрезерв планував до кінця травня закупити і поставити на внутрішній ринок близько 50 тис. тонн м'яса.
Раніше уряд доручив держпідприємству "Ресурспостач" закупити і продати м'ясо м'ясопереробним підприємствам, які визначить Міністерство економіки, за ціною, установлюваною як різниця між вартістю закупівлі м'яса та сумою сплаченого ввізного мита.
7 травня Кабмін надав Держкомрезерву розстрочку на оплату ввізного мита за товари тваринництва (м'ясо) і цукор. Розстрочка надавалася до кінця бюджетного року.
Президент України Віктор Ющенко зупинив дію постанови Кабінету міністрів, яким Держкомрезерву надавалася розстрочка на оплату ввізного мита на м'ясо та цукор, і подали відповідне подання до Конституційного суду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас