Делегація "Газпрому" провела в Ашхабаді переговори про умови поставки туркменського газу в 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Делегація "Газпрому" провела в Ашхабаді переговори про умови поставки туркменського газу в 2009 р.

Енергетика
161
Представники "Газпрому" на чолі із заступником голови правління Валерієм Голубєвим у вівторок провели в Ашхабаді переговори з керівниками нафтогазового сектора Туркменії про умови поставки туркменського природного газу в Російську Федерацію в 2009 році.
Як повідомило туркменське телебачення, під час зустрічі обговорювалися питання подальшого співробітництва в газовій галузі в рамках ув'язненого у квітні 2003 року 25-літньої міждержавної угоди.
У рамках переговорів сторони погодили спільні плани на найближчу перспективу, обговорили параметри і можливі напрямки стратегічного партнерства.
Як повідомлялося раніше, 3 червня делегація "Газпрому" на чолі з головою правління Олексієм Міллером вже провела зустріч із керівниками нафтогазового сектора Туркменії.
З початку поточного року Туркменія підвищила ціну на "блакитне паливо", яке поставляється в північному напрямку, на 30%, продаючи газ на своєму кордоні за $130 за 1 тис. кубометрів. Із другої половини нинішнього року ціна, за досягнутою раніше домовленості, підніметься до $150. З 2009 року туркменська сторона має намір переглянути й цю ціну з урахувавнням постійно мінливої кон'юнктури на світовому ринку енергоносіїв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас