Біопаливо будуть робити із тваринних жирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біопаливо будуть робити із тваринних жирів

Енергетика
411
Стрімке зростання цін на нафту та, як наслідок, підвищення вартості продуктів її переробки - бензину та дизельного палива - продовжують стимулювати вчених до пошуку альтернативи.
Недавно викладач таїландського університету Касетсарт Наратит Ноімаі розробив технологію, що дозволяє робити паливо для дизельних моторів з курячого, яловичого або свинячого жиру, пише сьогодні газета "РБК daily".
Цікаво, що жирне паливо стає все більше популярним не тільки у винахідників-одинаків, але й у солідних компаній. Нафтова компанія ConocoPhillips і найбільша у світі м’ясопереробна компанія Tyson Foods уклали контракт на спільне виробництво біопалива, обсяги якого повинні в п'ять разів перевищити кількість біодизеля, виробленого в США. Комбінати компанії Tyson Foods у результаті переробки яловичини, свинини та м'яса птаха щорічно одержують близько 1,3 млн т тваринного жиру, що раніше поставлявся виробникам косметики, мила й кормів для свійських тварин.
Тепер же 60% жиру Tyson Foods буде направляти на заводи ConocoPhillips. Для виробництва одного бареля палива (160 л) необхідна кількість жиру, яку можна одержати від двох бичків, 16 свиней або 1300 курей. Фахівці нафтової компанії заявили, що такими темпами щорічний обсяг виробництва біодизельного палива вже починаючи з 2008 року досягне оцінки в 660 млнл.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас