Експерт: Зниження кредитного рейтингу України не позначиться на рівні ВВП цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зниження кредитного рейтингу України не позначиться на рівні ВВП цього року

Казна та Політика
140
Зниження Standard&Poor's кредитного рейтингу України не призведе до значного погіршення економічної кон'юнктури в країні цього року. Таку думку висловив аналітик компанії Foyil Securities Олександр Шкурпат.
Відповідно до прогнозу аналітика, зростання ВВП в 2008 році складе 6,5%.
На його думку, банківський сектор, який розвивається, витримає збільшення вартості боргового фінансування за рахунок генерування та залучення ресурсів, необхідних для покриття дефіциту поточного рахунка платіжного балансу. За словами Шкурпата, стримування росту інфляції в 2008 - 2009 роках буде здійснюватися шляхом жорсткості монетарної політики і більше гнучкого валютного курсу.
"Хоча прогнозний показник уряду в 15,3% однаково буде перевищений і до кінця поточного року інфляція складе 21%", - сказав Шкурпат.
У той же час, аналітик відзначив, що "зниження кредитного рейтингу України очевидно призведе до підвищення вартості зовнішніх запозичень для українського уряду і зовнішніх корпоративних боргових інструментів".
"Це може стати причиною відтоку значних обсягів коштів з фінансового рахунку платіжного балансу, починаючи з 2009 року", - додав він.
Як повідомлялося, рейтингове агентство Standard&Poor's минулого тижня знизило довготерміновий рейтинг України з зобов'язань в іноземній валюті з рівня ВВ- до рівня В+. Крім того, Standard&Poor's знизило довготерміновий рейтинг України із зобов'язань у національній валюті з рівня ВВ до рівня ВВ-. Прогноз рейтингів - стабільний.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас