Газпром закріпився на Африканському континенті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром закріпився на Африканському континенті

Енергетика
175
У столиці Алжирської Народної Демократичної Республіки сьогодні відбулася урочиста церемонія відкриття офіційного Представництва ВАТ "Газпром" - першого в арабському світі і на Африканському континенті. Про це повідомили в представництві "Газпрому" в Європі - компанії GPlus Europe.
Представництво наділене повноваженнями для встановлення і підтримки безперервних робочих контактів з Алжирською державною нафтогазовою корпорацією (АДНК) "Сонатрак" з усіх напрямів можливої співпраці.
Заступник голови Правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв, який виступив на церемонії, відзначив, що ця подія "відображає наш інтерес до налагодження довготривалої, рівноправної і взаємовигідної співпраці з одним з провідних світових гравців на ринку вуглеводнів і найбільшою енергетичною компанією Африки - АДНК "Сонатрак" - із широкого кола напрямів і конкретних проектів. Крім того, це відповідає й цілям зовнішньоекономічної стратегії ВАТ "Газпром", сприяючи розвиткові Товариства як глобальної енергетичної компанії".
Доведені запаси природного газу Алжиру становлять 4,55 трлн. куб.м (друге місце в Африці після Нігерії - 5 трлн. куб. м). Основна частина запасів природного газу зосереджена в центральній і східній частинах країни.
Доведені запаси нафти країни становлять 1,5 млрд. тонн (третє місце в Африці після Лівії і Нігерії). В енергобалансі Алжиру природний газ займає 62,5%, нафта - 34,5%, вугілля - 2,5%, гідроенергетика - 0,5%.
Алжирська державна нафтогазова корпорація "Сонатрак" займається розвідкою, транспортуванням і маркетингом нафти і природного газу, контролює основні обсяги видобутку газу і його оптовий продаж.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас