На батьківщині Ющенка підозрюють Держкомстат в роботі на Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На батьківщині Ющенка підозрюють Держкомстат в роботі на Тимошенко

Казна та Політика
146
Виконуючий обов’язки голови Сумської облдержадміністрації Микола Лаврик заявив, що інфляційні процеси на Сумщині "не гірші і не кращі", ніж в інших регіонах. Про це він заявив сьогодні на брифінгу в ОДА у відповідь на заяву прем’єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що в Сумській області - один з найвищих темпів зростання інфляції, повідомляє кореспондент "proUA".
На питання, чи не боїться він звільнення, враховуючи той факт, що прем’єр-міністр пообіцяла запропонувати Президентові звільнити 5 губернаторів з найгіршими показниками, Лаврик заявив:
"У мене немає жодних побоювань, тому що у нас стабільна ситуація. Я ще раз акцентую: ми не кращі і не гірші. Ситуація не може вважатися нормальною, якщо йдуть такі інфляційні процеси. Вони не можуть обійти Сумську область. Упевнений, що в Кабміні розберуться з реальним станом на Сумщині".
Також він додав, що за тиждень до цієї заяви Юлія Тимошенко ставила Сумщину в приклад за дефляційні процеси. "По основному ряду продуктів харчування в травні почалося зниження цін. Інфляційні розкручування, які спостерігаються в державі, негативно впливають на життєвий рівень людей і мало що залежить від керівників регіонів. За чим ми реально можемо стежити? Це впливати і забезпечувати контроль за торговою надбавкою, відстежувати рентабельність виробника, що знаходиться на території Сумщини. Наприклад, м’ясо птиці проводиться в Харківській, Черкаській областях. Ми можемо впливати тільки за допомогою контролю торгової надбавки. Чому міністр економіки підняв питання по Сумській області? Можливо, держкомстат спрацював не належним чином - у них своя арифметика", - вважає Микола Лаврик.
Крім того, він повідомив, що не одержував запрошення на засідання Кабміну, заплановане на 11 червня, де повинне було обговорюватися питання про губернаторів, що не справилися.
Того дня в Кіровограді разом з Президентом Віктором Ющенком він брав участь в засіданні Національної ради з проведення заходів, присвячених пам’яті жертв голодомору.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас