Банкіри прогнозують подорожчання зовнішніх позик для України на 0, 1-0,5 п.п. після зниження агентством S&P рейтингу країни із ВВ- до В+ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри прогнозують подорожчання зовнішніх позик для України на 0, 1-0,5 п.п. після зниження агентством S&P рейтингу країни із ВВ- до В+

Казна та Політика
150
Банкіри прогнозують подорожчання зовнішніх запозичень для України на 01,-0,5 процентних пункту після зниження агентством Standard&Poor's рейтингу країни із ВВ- до В+.
"Те, що рейтингове агентство знизило рейтинг України, це не позитивний факт, однак тут критичності якоїсь я поки не бачу, оскільки рейтинг залишається позитивним...я думаю, що позики будуть дорожчати до 0,5 п.п.", - прокоментував заступник голови правління банку "Фінанси та Кредит" Ігор Львов.
З його слів, зазначений рейтинг відображає ті процеси, які відбуваються в економіці України.
Львов також уважає, що ситуація стабілізується до кінця нинішнього року.
"Я думаю, що в найближчому часі, під кінець року все повернеться на круги своя", - сказав він.
Начальник відділу випуску фінансових інструментів Укрсоцбанку Ерік Найман уважає, що подорожчання зовнішніх позик для України буде в межах 0, 1-0,2 п.п.
"...у цілому на 0, 1-0,2 п.п. може подорожчати", - сказав він.
Найман також зазначив, що національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" буде виходити на зовнішні ринки й потенційних покупців будуть використовувати зниження рейтингу для "видавлювання" з компанії максимальної прибутковості.
Заступник генерального директора з питань досліджень і розвитку рейтингового агентства " Кредит-Рейтинг" (Київ) Григорій Перерва вважає, що зниження рейтингу країни може негативно відбитися на зовнішніх позиках не тільки для України, але й для українських компаній у цілому.
"Зниження рейтингу одного із трьох міжнародних агентств це не добре. Це дійсно може позначитися убік підвищення ставок за зовнішніми позтками, причому не тільки для України, але й для українських банків і компаній", - сказав він.
Перерва також зазначив, що наразі у трьох міжнародних рейтингових агентств рівні рейтингів України відрізняються й тому інвестори будуть орієнтуватися на комплексну оцінку двох агентств або ж будуть брати до уваги думку того агентства, якому вони (інвестори) більше довіряють.
Як повідомляло агентство, 12 червня міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило довгостроковий рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті з рівня ВВ- до рівня В+.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас