На ПФТС - святковий розпродаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ПФТС - святковий розпродаж

Фондовий ринок
272
Вчора індекс ПФТС знову знизився, втративши 2,23% і досягши позначки в 834,46 пункту.
Український фондовий ринок підтримав хвилю розпродажів, що накотилася на світові фондові площадки. "Інвестори були стурбовані станом фінансового сектора з обох боків Атлантики, а також ростом цін на нафту - однієї з основних причин прискорення інфляції та уповільнення росту економік. На вітчизняному ринку торги велися досить обережно - за день було укладено 249 угод на суму трохи більше $8 млн.
Незважаючи на старання деяких учасників підтримати ринок на невеликих обсягах, падіння уникнути не вдалося. У результаті котирування всіх паперів, що формують індексний кошик ПФТС, знизилися, а сам індекс упав на 2,2%",- розповідає Дарина Терещук, фінансовий аналітик ІГ "Арт-Капітал".
Учасники ринку упевнені, що сьогодні ПФТС також знизиться. "Незважаючи на світове зростання цін на нафту та продукцію металургійного сектора в Україні, акції профільних підприємств падають. Приміром, акції "Укрнафти" подешевіли на 0,82%, Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча - на 1%, "Азовсталі" - на 0,95%, Єнакіївського метзаводу - на 0,28%. Якщо падіння протриває, то в Україні може не стати фондового ринку",- ремствує Роман Вареник, трейдер ІК "Арта-Ценні папери".
Серед блакитних фішок в четвер зросли акції "Мотор-Січі" - на 0,65%, Сумського НПО ім. Фрунзе - на 0,5%. У той же час паперу "ЛуАЗу" подешевіли на 3,75%, "Райффайзен Банку Аваль" - на 3,57%, "Західенерго" - на 1,87%, Маріупольського заводу важкого машинобудування - на 1,74%, Укрсоцбанку - на 1,64%, "Центренерго" - на 1,46%.
На думку торговців, зниження протриває і на наступному тижні, і індекс ПФТС, швидше за все, досягне психологічної позначик в 800 пунктів. "Для фондового ринку України характерна волатильність у літній період. Але, судячи зі зниження індексу, останнім часом можна упевнено говорити про спадний тренд. Можливо, однієї із причин зниження останніх днів є спекулятивні дії одного з інвестфондів. Крім того, на ринку не так багато нерезидентів, вони закривають позиції і виходять у гроші або віддають перевагу покупці держоблігацій, що забезпечують достатній дохід",- відзначає Вареник.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас