МВФ: Економічні ризики в Україні ростуть разом з інфляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Економічні ризики в Україні ростуть разом з інфляцією

Казна та Політика
632
Міжнародний валютний фонд закликав Україну до проведення суворої монетарної політики і більш гнучкому обмінному курсу гривні в умовах рекордної інфляції та невизначеності відносно економічного росту.
"Директори МВФ висловлюють стурбованість ростом уразливості деяких макроекономічних показників", - пише фонд у річному звіті про українську економіку.
"Висока інфляція і збільшення дефіциту поточного рахунка платіжного балансу відображають нестабільність на світових товарних ринках при наявності високого внутрішнього попиту", - говориться у звіті.
МВФ звертає увагу української влади на зростання кредитування на внутрішньому ринку, включаючи кредитування у валюті, що в умовах високих цін на житло збільшує ризики.
Інфляція на Україні продовжує наростати на тлі активного внутрішнього попиту та підвищення світових цін на продукти харчування і паливо. У квітні інфляція досягла 3,1 відсотки, а в річному обчисленні перевищила 30 відсотків.
Разом з тим, МВФ відзначає, що вплив на українську економіку нестабільності на світовому фінансовому ринку і кризи на американському іпотечному ринку почала скорочуватися.
МВФ говорить, що невизначеність із перспективами економічного росту на Україні через світову фінансову кризу вимагають зміцнення фінансової дисципліни.
МВФ також закликав влади України домогтися збалансованого бюджету на 2008 рік.
В четвер міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило рейтинги України і слідом за цим столиці країни Києва до рівня "В+" з "ВВ-" через нездатність влади впоратися з ростом інфляції .
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас