Міністр вуглепрому заявляє, що галузь поки не готова до погодинної оплати праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр вуглепрому заявляє, що галузь поки не готова до погодинної оплати праці

Енергетика
99
Вугільна галузь України поки що не готова перейти до погодинної оплати праці шахтарів. Про це сьогодні на прес-конференції в Єнакієвому заявив міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець.
"На жаль, ми найближчим часом не готові (до погодинної оплати). Нам треба готуватися. І найголовніше, має бути хороша підготовка, в першу чергу, керівників, інженерно-технічних працівників", - сказав він.
Міністр пояснив, яка необхідна підготовка: "Ось приходите ви на роботу, а там немає милиці, болта, гайки і т.д. Тому ви вимушені йти шукати милицю, болт, гайку і т.д., а час йде, а обов’язкові метри проходки або тонни вугілля за цей час не даєте".
У зв’язку з цим він підкреслив, що "потрібна дуже серйозна підготовка як самої технології, так і матеріально-технічного забезпечення, щоб людина йшла на своє робоче місце і виконувала ту норму, яка йому закладена на цей час, а не відволікався на всі ці справи".
Міністр підкреслив, що в переході до погодинної оплати праці шахтарів "є дуже багато позитивного, але є і негативне". За його словами, уряд ухвалив рішення, що цього року "переводимо на таку оплату шахту імені Засядька, а потім визначимо, яку узяти шахту в системі Мінвуглепрому. Треба опрацювати, вивчити і дати оцінку всьому цьому - переходити чи ні". Як повідомлялося, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко 11 червня заявила, що з 1 липня на погодинну оплату праці будуть переведені шахтарі, що працюють в умовах підвищеного ризику.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас