Л. Черновецький проводить аналіз використання коштів Держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Л. Черновецький проводить аналіз використання коштів Держбюджету

Фондовий ринок
102
Народний депутат Верховної Ради України, заслужений юрист України Леонід Михайлович Черновецький, як голова підкомітету з питань контролю за видатками з Державного бюджету України бюджетного Комітету Верховної Ради, почав проводити аналіз видатків державних коштів, виділених Мінздраву на надання населенню безоплатної медичної допомоги.
Він стверджує, що в нашій країні драматично складається практика виконання вимог статті 49 Конституції України, всупереч Основному Закону, наша держава не створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування.
Для проведення аналізу Леонід Черновецький звернувся до Міністра охорони здоров’я України з проханням надати відомості по розподілу коштів, виділених Міністерству Законом України про Державний бюджет України на 2002 рік, з виділенням окремо сум, передбачених на надання населенню безоплатної медичної допомоги, та відомостей про випадки притягнення до дисциплінарної, адміністративної або кримінальної відповідальності в 2001-2002 роках медичних працівників, лікарів чи керівників лікарняних закладів за побори, здирництво.
Також депутатські запроси з проханням надати відомості про результати перевірок Міністерства охорони здоров’я України отримали Голова Рахункової палати України та Голова Головного контрольно-ревізійного управління. Крім того, для вивчення моральної сторни проблеми, Леонід Черновецький звернувся до Уповноваженого з прав людини з проханням прокоментувати ситуацію з охороною здоров’я в Україні.
Наданий цими інстанціями матеріал буде використаний Леонідом Черновецьким для підготовки пропозицій підкомітету до проекту Державного бюджету на 2003 рік і аналізу видатків Держбюджету за 2002 рік.
За матеріалами:
Правекс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас