Французькі банки хочуть анулювати покупку акцій EADS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французькі банки хочуть анулювати покупку акцій EADS

Фондовий ринок
105
Скандал, пов'язаний з інсайдерською торгівлею в EADS 11 червня ввійшов у нову фазу: французькі банки пригрозили судовим позовом з метою анулювати їхню покупку акцій європейського аерокосмічного та оборонного гіганта на суму 2 млрд євро, повідомляє Times.
Банки дали розпорядження адвокатові почати підготовку позову по угоді, в рамках якої вони купили конвертовані облігації EADS у французької медійної та оборонної групи Lagardère, що є головним акціонером EADS, у квітні 2006 року, незадовго до того, як ціна акцій упала.
Позов грозить блокувати плани Lagardere зменшити свої аерокосмічні інвестиції та зосередитися на медійному бізнесі.
Lagardere підтвердила, що одержала листа від адвоката, який представляє банківську групу Crédit Mutuel, із приводу обвинувачень в інсайдерській торгівлі. У листі говориться, що Crédit Mutuel буде домагатися судового рішення по визнанню угоди недійсною, якщо Lagardere не погодиться почати переговори про компенсації.
Crédit Mutuel, як думають, що купив 0,2% акцій приблизно за 50 млн. євро, відмовився від коментарів. Однак французький ощадний банк Caisse d'Epargne, що купив 0,5% в EADS після емісії облігацій, заявив, що теж готовий подати позов проти Lagardere.
Державний інституціональний інвестор Caisse des Dépôts, що купив 2,25%, сказав, що приєднається до поданого позову.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас