ПФТС втрачає вагу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС втрачає вагу

Фондовий ринок
162
На світових ринках спадаючий тренд підігрівався насамперед високими цінами на нафту, а також спекуляціями, що інфляція, яка розкручується, змусить центробанки країн продовжувати піднімати процентні ставки, що сповільнить економічне зростання і призведе до більш тривалої рецесії. На українському ринку не спостерігалося активності - за день укладено угод лише на 28,3 млн. грн.
"Активність на локальному ринку практично була відсутня при мінімальних покупках з боку західних інвесторів акцій підприємств металургійних і коксохімічних. Акції Алчевського коксохімічного заводу і Ясинівського коксохімічного заводу зросли на 4,7% і 2,3% відповідно при значних обсягах торгів. Спекулятивне зростання на 1% акцій "Райффайзен Банку Аваль" і на 1,2% - "Укртелекому" був нівельований падінням акцій енергетичного сектора - "Центренерго" - 1,9%, "Західенерго" - 0,35% на негативних даних з експорту електроенергії за п'ять місяців 2008 р. (експорт упав на 37%). Найбільші обсяги торгів за день спостерігалися в акціях ЛуАЗу (4,9 млн. грн.), що подорожчали на 1,63% на очікуваннях інвесторів, що вступ України до СОТ істотно вдарить по українських виробниках",- розповів Костянтин Лісничий, директор департаменту міжнародних продажів ІФГ "Сократ".
Крім цього, за словами Анастасії Назаренко, брокера ІК "Конкорд Капітал", також був відзначений інтерес інвесторів до акцій вугільного та коксохімічного секторів. Найбільше активно торгувалася шахта "Червоноармійська-Західна №1", котирування покупки якої виросли на +1,22%, при обсязі торгів близько $600 тис.
На думку аналітиків, корекція, швидше за все, продовжиться до кінця цього тижня, оскільки в п'ятницю очікуються негативні дані з інфляції та споживчих настроях у США.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас