ЄС: Треба вжити заходів до зниження цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: Треба вжити заходів до зниження цін на нафту

Енергетика
180
Країни ЄС повинні вжити заходів до зниження цін на нафту та нафтопродукти на внутрішньому ринку. Про це заявив офіційний представник Єврокомісії Йоханнес Лайтенбергер, коментуючи перші підсумки засідання колегії Єврокомісії по цій проблемі.
"Єврокомісія вважає, що країни-члени ЄС можуть і повинні підтримати тих, хто найбільше постраждав від росту цін на енергоносії",- заявив він.
Він пояснив, що 27 єврокомісарів прийшли до згоди, що ці міри, прийняті країнами ЄС, повинні "вписуватися в загальну довгострокову стратегію співтовариства по зниженню зовнішньої залежності Євросоюзу від поставок вуглеводного палива", включаючи максимально широке використання поновлюваних джерел енергії та розробку економічно вигідних технологій виробництва біологічного палива.
Єврокомісія в найближчі дні повинна підготувати рекомендації зі зниження впливу високих цін на нафтопродукти на європейську економіку та представити їх для розгляду главам держав та урядів ЄС, які зберуться на саміт у Брюсселі 19-20 червня.
Ріст цін на пальне вже привів до "паливних бунтів" моряків і транспортників, що сталися цієї весни у портах та промислових центрах Європи. 4 червня безладдя захлиснули європейський квартал Брюсселя, де в зіткненнях з поліцією перед будинками Єврокомісії та Ради ЄС взяли участь рибалки з усією Європи.
Центральною вимогою протестуючих залишається зниження податків та акцизів на пальне. За їхніми словами, сьогодні ціни на солярку досягли такого рівня, що рибальським судам стало невигідно виходити на промисел.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас