Експерт: Кримінальна відповідальність у сфері фінансових послуг посприяє здоровій конкуренції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Кримінальна відповідальність у сфері фінансових послуг посприяє здоровій конкуренції

Кримінал
257
Посилення відповідальності за махінації в сфері фінансових послуг - довгоочікуваний крок від український законотворців. Зокрема, законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України, стаття 202, що передбачає кримінальну відповідальність за надання фінансових послуг без відповідної ліцензії. Нагадаємо, що діюча норма кримінального кодексу передбачала адміністративне покарання та штраф.
"В цілому ми вітаємо прийняття цих змін. Це важливо, тому що додасться певний стримуючий момент для шахраїв на ринку фінансових послуг. Якби подібна норма діяла раніше, цілком імовірно що скандалів на ринку фінансових послуг, пов'язаних з різними аферами а-ля "Еліта-Центр", було б менше", - вважає директор з управління активами КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Сергій Уткін.
Він відзначив, що діючі норми дозволяють шахраям уникати серйозної відповідальності за протиправні дії, що, у свою чергу, кидає тінь на всіх учасників фінансового ринку, викликаючи недовіру з боку населення.
"Думаю, у найближчому майбутньому це позитивно позначиться на роботі ринку фінансових і банківських послуг у цілому і посприяє винятково здоровій конкуренції", - відзначив Сергій Уткін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас