Американська XTO Energy купує Hunt Petroleum за 4,2 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська XTO Energy купує Hunt Petroleum за 4,2 млрд дол.

Фондовий ринок
77
Керівництво одного з найбільших американських виробників нафти і газу компанії XTO Energy Inc. оголосило про покупку американської нафтогазовидобувної компанії Hunt Petroleum за 4,2 млрд дол.
За умовами операції 2,6 млрд дол. буде виплачено безпосередньо, а 1,6 млрд дол. будуть відшкодовано акціями XTO Energy (23,5 млн акцій по 67,50 дол.), повідомляється в офіційному прес-релізі XTO Energy.
Для виплат по операції компанія планує залучити декілька кредитів. Операцію ще чекає перевірка на відповідність антимонопольному законодавству США. Її завершення заплановане на 3 вересня ц.р.
Виконавчий директор XTO Energy Боб Сімпсон висловив упевненість, що родина Хантів, що володіла Hunt Petroleum з моменту її заснування, прагнула продати компанію до того, як нова адміністрація Білого дому підвищила б податок на прибуток. За словами Б.Сімпсона, при сьогоднішньому рівні цін на вуглеводні експлуатація розвіданих запасів, на які має права власності компанія Hunt Petroleum, дозволить виручити наступного року близько 1,2 млрд дол. 70% цих родовищ розташовано в східному Техасі і Північній Луїзіані.
Придбання Hunt Petroleum збільшить щоденний видобуток XTO Energy приблизно на 5,6 млн куб. м природного газу, 8,5 тис. бар. нафти і 2,3 тис. бар. широких фракцій легких вуглеводнів.
У 2008 р. компанія XTO Energy планує збільшити обсяги свого виробництва на 30% і ще на 20% до 2009 р. завдяки покупці Headington Oil Co. Для досягнення своїх цілей XTO Energy планує встановити від 110-120 нових бурових платформ і витратити на ці цілі від 4 до 4,5 млрд дол.
XTO Energy є однією з найбільших американських компаній, вуглеводнів, що займаються видобутком. Родовища, що розробляються нею, знаходяться в штатах Техас, Луїзіана, Нью-Мексіко, Арканзас, Оклахома, Канзас, Вайомінг, Колорадо, Аляска, Юта, Міссісіпі і Монтана.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас