Світовий банк знизив прогноз глобального економічного росту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк знизив прогноз глобального економічного росту

Казна та Політика
231
Згідно з оновленим прогнозом Світового банку, глобальне економічне зростання цього року сповільниться до 2,7% у порівнянні з 3,7% в 2007 році, повідомляє Bloomberg. Факторами, що гальмують зростання, CБ назвав зростання цін на продовольство та енергоносії, а також кредитну кризу.
Країни, що розвиваються, постраждають менше, зростання їхх економік складе в середньому 6,5% у порівнянні з 7,8%, говориться в доповіді Світового банку Global Development Finance, опублікованому 10 червня в Кейптауні.
"Уповільнення росту в країнах з високими доходами стало помітніше з кінця 2007 року, - говориться в доповіді. - Триваюче зростання внутрішнього попиту та імпорту в країнах, що розвиваються, допомагає пом'якшити глобальний ефект спаду в країнах з високими доходами".
У січні Світовий банк прогнозував зростаня глобальної економіки на рівні 3,3%, а Міжнародний валютний фонд у квітні прогнозував зростання на рівні 3,7%.
"Інфляційний тиск стає все більш значимою проблемою", - заявив журналістам один з авторів доповіді Ганс Тіммер.
Світовий банк прогнозує, що економіка США цього року зросте на 1,1% у порівнянні з попереднім прогнозом 1,9%. Прогноз росту економіки єврозони знижений з 2,6% до 1,7%, а Японії - з 2% до 1,4%.
Зростання в Китаї сповільниться до 9,4% у порівнянні з 11,9%. Темпи економічного росту Нігерії зростуть до 7,9% у порівнянні з 6,1%, завдяки високим цінам на нафту, прогнозує Світовий банк.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас