Ющенко: Кабмін повинен затвердити нові прогнозні макропоказники на 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Кабмін повинен затвердити нові прогнозні макропоказники на 2008 р.

Казна та Політика
134
Кабінету міністрів необхідно розпочати наочну роботу над змінами до Державного бюджету України на 2008 р.
Оскільки відсутність змін до офіційного урядового прогнозу, який фактично перестав бути актуальним вже в I кварталі 2008 р., створює додаткову невизначеність в економіці і є важливим сигналом для перегляду макроекономічного прогнозу.
Про це сказано в листі Президента України Віктора Ющенка на адресу прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба глави держави.
"Зокрема, перегляду вимагають прогнозні показники номінального ВВП, зовнішньої торгівлі, індекси споживчих цін і цін виробників, показники, пов'язані з відтворенням трудових ресурсів", - відзначив Глава держави.
За його словами, від результатів перегляду залежить повнота обліку доходів державного бюджету на 2008 р. "Не можна допустити зниження показників прибуткової і витратної частини бюджетів всіх рівнів. Ми повинні мати об'єктивну інформацію щодо реального стану справ з фінансовими ресурсами, які є у розпорядженні держави", - сказано в листі глави держави.
Ющенко відзначає, що відповідно до розрахунків, виконаних фахівців Секретаріату президента, обсяг доходів, який може бути додатково отриманий бюджетом за підсумками цього року, складає понад 40 млрд грн.
Глава держави переконаний, уряду слід звернути увагу на забезпечення і виконання таких пріоритетів, відновлення соціальних стандартів (прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати); збільшення бюджетного ресурсу з метою забезпечення своєчасного відшкодування податку на додану вартість; забезпечення енергетичної безпеки держави, зокрема, шляхом того, що збалансувало фінансових потоків НАК "Нафтогаз України".
До того ж необхідно налагодити фінансування національної оборони і безпеки в обсягах, мінімальний рівень яких визначений указами Президента України від 4 березня 2008 р. №196 і від 20 березня б252;
А також забезпечити інформаційну безпеку, затвердити експеримент по будівництву доступного житла; подвоїти фінансування найважливіших гуманітарних програм, спрямованих на підвищення якості освіти для збереження культурного надбання українського народу.
Крім того, уряд під час опрацьовування змін до Державного бюджету України на 2008 р. повинен врахувати необхідність завершення будівництва Дністровської ГАЕС, яке тягнеться ще з 1981 р.
Президент просить прем'єр-міністра забезпечити невідкладну підготовку і затвердження нових прогнозних макропараметрів, на основі яких формуватимуться зміни до Державного бюджету України на 2008 р., терміново підготувати ці зміни і внести їх в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас