Мінагрополітики пропонує переглянути вимоги до процентних ставок по кредитах, які беруть аграрії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики пропонує переглянути вимоги до процентних ставок по кредитах, які беруть аграрії

Кредит&Депозит
116
Міністерство аграрної політики пропонує переглянути розмір необхідних процентних ставок по кредитах, які залучаються аграріями, для їх здешевлення з державного бюджету.
Як повідомив директор департаменту фінансово-кредитної та податкової політики Міністерства аграрної політики Григорій Зуб журналістам у Києві у вівторок, ця ініціатива міністерства пов'язана з тим, що комерційні банки останнім часом підвищили процентні ставки на кредити.
Він пояснив, що в цей час держава компенсує аграріям процентну ставку по короткострокових кредитах, якщо вона не перевищує 18%, а, довгострокових - 17%.
За словами Г.Зуба, Мінагрополітики пропонує підвищити необхідну процентну ставку до 22% по короткострокових кредитах і до 20% - по довгострокових кредитах.
Він також повідомив, що станом на кінець травня підприємства АПК залучили близько 6,2 млрд грн кредитних ресурсів, що на 12% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року. Зокрема, на пільгових умовах агропідприємства одержали 1,8 млрд грн. кредитів.
Як повідомлялося, у державному бюджеті-2007 на ці цілі передбачено 667 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас