ЄврАзЕС: Митний союз РФ, Білорусії і Казахстану може почати функціонувати до 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄврАзЕС: Митний союз РФ, Білорусії і Казахстану може почати функціонувати до 2010 р.

Енергетика
155
Митний союз Росії, Білорусії та Казахстану, що створюється у рамках ЄврАзЕС, може почати реально функціонувати до 2010 року, вважає генсек ЄврАзЕС Таїр Мансуров.
"Думаю, що перспектива створення Митного союзу в період з 2008 по 2010 рік абсолютно проглядається", - заявив Т.Мансуров на зустрічі у вівторок із прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним.
Як підкреслив Т.Мансуров, головною метою Митного союзу є те, що "люди, що проживають на території трьох країн, що входять до нього, повинні відчути успіхи економічної взаємодії".
Генеральний секретар ЄврАзЕС повідомив у зв'язку із цим, що товарообіг у рамках Митного союзу з 2000 по 2007 рік збільшився з $3,4 млрд до понад $100 млрд. За словами Т.Мансурова, ніяких збоїв у графіку реалізації рішень, направлених на створення Митного союзу і розрахованих на 2008-2009 та 2010 роки, немає.
"Розроблений план складається з 29 пунктів і конкретних строків його реалізації. Всі рішення проробляються спочатку на рівні експертів і потім доводяться до голів урядів. Така покрокова робота дозволяє забезпечити чітке виконання плану дій", - сказав генсек ЄврАзЕС.
Він підкреслив, що в результаті "Митний союз у рамках ЄврАзЕС повинен бути таким, як він існує в Євросоюзі вже багато років".
Країни-учасниці Митного союзу повинні мати єдині зовнішні кордони, єдину митну територію і єдиний митний тариф, вважає Т.Мансуров.
"Наступне завдання - створення єдиного економічного простору. Ми робимо все, щоб уже сьогодні розроблялися необхідні документи", - підкреслив генсек ЄврАзЕС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас