У колишнього короля Непалу виявились багатомільйонні статки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У колишнього короля Непалу виявились багатомільйонні статки

Казна та Політика
278
Створений непальським урядом комітет з аудиту власності скинутого короля Гьянендрі заявив, що колишній правитель країни відмовляється від співробітництва з ним, повідомляє France Presse. В уряді зізналися, що поки не виробили позиції щодо особистих фінансових справ Гьянендри.
Непальський журналіст Сурья Тхапа, вивчивши документи, пов'язані із власністю Гьянендри, а також поговоривши з його діловими партнерами, політиками і палацовими службовцями, прийшов до висновку, що статки колишнього монарха становлять щонайменше 195 мільйонів доларів.
За даними Тхапи, ці гроші інвестовані в 30 із лишком непальських компаній. "Скільки грошей у нього за межами Непалу - ніхто не знає, і з'ясувати це неможливо", - додав Тхапа.
За словами журналіста, до сходження на престол в 2001 році Гьянендра був відомий як великий бізнесмен. Він вкладав гроші в готелі, а також у виробництво споживчих товарів.
Республіка в Непалі була проголошена 28 травня. Гьянендрі і його сім'ї запропоновано покинути королівський палац до 12 червня. При цьому більшість цінностей вони повинні будуть залишити. Втім, за твердженнями Тхапи, у них є велика сімейна колекція золота та дорогоцінних каменів. 7 червня стало відомо, що головні атрибути королівської влади - корона і скіпетр - зникли з палацу. За деякими відомостями, вони були продані з аукціону ще навесні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас