Індекс ПФТС готується підрости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС готується підрости

Фондовий ринок
139
В понеділок на ринку спостерігалося продовження корекції на тлі незначних обсягів торгів (обсяг ринку вже другий день поспіль не може досягти навіть 40 млн. грн.). Індекс ПФТС продовжив знижуватися і впав на 20,81 пункту (2,34%) - до позначки 867,25 індексного пункту, що дозволяє очікувати швидкого відновлення індексу.
"Відсутність ліквідності, спад інтересу до української економіки, викликаний рекордною інфляцією та зростаючими цінами на ресурси, а також посиленням політичного впливу на економічні процеси, не припускає формування очікувань росту індексу до кінця літа",- стверджує фінансовий аналітик компанії "Альфа капітал Україна" Денис Шаврук. Ситуація на зовнішніх ринках, на його думку, також не сприяє росту оптимізму інвесторів, в результаті чого на ринку росте волатильність і триває плавне сповзання індексу вниз у пошуках цінового дна.
Найбільші обсяги торгів у понеділок були зафіксовані з акцій Алчевського коксохімзаводу (3,22 млн. грн.), "Укрнафти" (2,74 млн. грн.) та шахти "Червоноармійська-Західна №1" (2,48 млн. грн.).
"Корекції піддалися практично всі емітенти,- відзначив Денис Шаврук.- В лідерах залишалися "Укрнафта", Укрсоцбанк, "Мотор Січ", "Центроенерго", "Райффайзен Банк Аваль", Маріупольський завод важкого машинобудування та інші найбільш ліквідні емітенти.
Серед паперів блакитних фішок зросли в ціні акції Авдіївського коксохімзаводу - на 1,42%, Полтавського гірничо-збагачувального комбінату - на 0,47%, у той час як подешевіли "Нижньодніпровський трубопрокатний завод" - на 6,4%, Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча - на 5,1%, Укрсоцбанк - на 4,14%.
"Оскільки обвал котирувань відбувався на тлі незначного обсягу торгів, найближчим часом можна чекати нетривалого відновлення ринку",- вважає аналітик.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас