Торги на токійській біржі припинені достроково через зростання цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торги на токійській біржі припинені достроково через зростання цін

Фондовий ринок
698
Торги нафтовими ф'ючерсами Middle East Crude Oil на Tокійськой товарній біржі (ТOCOM), які зазвичай тривають до 10:30 за київським часом, сьогодні були припинені достроково через різке підвищення цін з операцій.
Сьогодні, 9 червня, з початком торгів зростання нафтових котирувань на TOCOM становить 3,3%, що перевищило встановлені для сесії ліміти зростання.
Після зупинки торгів на TOCOM індикативна ціна розрахункового ф'ючерсу на липень, виведена за його максимальною ціною операції, склала 83,620 (+2,700) тис. японських ієн за кілолітр, що приблизно відповідає 125,37 дол./бар.
Сьогоднішнє різке зростання цін на нафту в Токіо стало наслідком нового рекордного підвищення цін на нафтові ф'ючерси на біржах у Нью-Йорку і Лондоні в останній торговий день минулого тижня. Нагадаємо, що 7 червня ціни на нафту в Нью-Йорку і Лондоні вперше в історії нафтового ринку підвищилися за день більш ніж на 10 дол./бар. (майже на 8%), а ціни з операцій вперше перевищили позначку 139 дол./бар.
Нове рекордне підвищення цін на нафту стало наслідком інвестиційних покупок нафтових ф'ючерсів, обумовлених дешевим доларом, а також побоюваннями порушення постачань нафти, що зміцнилися, з регіону Персидської затоки, викликаної необережною заявою міністра транспорту Ізраїлю про можливість завдання ракетних ударів по ядерних центрах в Ірані, якщо Тегеран не згорне свої ядерні розробки.
Middle East Crude Oil представлена сумішшю нафтових марок Dubai і Oman і вважається ціновим еталоном для нафтового ринку регіону Близького Сходу. На TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим - фізичне постачання нафти за ф'ючерсом не передбачене. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі, виходячи із середньої за місяць ціни нафтової суміші Middle East Crude Oil, визначеної агентством Platts.
Оголошена сьогодні станом на 7 червня ціна spot нафти Middle East Crude, за визначенням Platts, становить 123,17 дол./бар., або 82,160 тис. ієн за кілолітр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас