Британський банк закрив рахунки клієнтів, що працюють на іранські компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський банк закрив рахунки клієнтів, що працюють на іранські компанії

Казна та Політика
107
Один з найбільших банків Великобританії Barclays почав закривати рахунки британців, що працюють на іранські компанії, пише газета The Times.
При цьому Barclays відмовляє в обслуговуванні не тільки директорам цих компаній, але й простим службовцям. Як підставу для подібних дій банк використовує американський антитерористичний закон.
Рахунки іранських банків Saderat і Melli, що працюють у Великобританії і перебувають під контролем Управління фінансового регулювання та нагляду Великобританії (FSA), також були закриті. Як відзначає The Times, Barclays відмовляє в обслуговуванні компаніям, які ведуть свою роботу в країні на законних підставах і мають всі необхідні ліцензії.
За словами юриста Barclays Дебори Купер (Deborah Cooper), Управління з контролю за іноземними активами США внесло іранців у свій "список громадян особливих категорій і заборонених осіб" (SDN). На думку американського відомства, іранці можуть мати відношення до тероризму. Що ж стосується банків Saderat і Melli, то уряд США запідозрив їх у фінансуванні терористів і поширенні зброї масового знищення.
Перші закриття рахунків Barclays зробив у лютому 2008 року. При цьому банк відмовив в обслуговуванні і своїм постійним клієнтам, які проводили фінансові операції через Barclays протягом декількох років.
Нагадаємо, що в березні Рада безпеки ООН прийняла резолюцію щодо Ірану, що передбачає жорсткість економічних санкцій відносно країни. Зокрема, мова йшла про заморожування рахунків деяких іранських компаній і банків. Резолюція була прийнята СБ ООН у зв'язку з відмовою Ірану припинити збагачення урану та зупинити ядерну програму.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас