Збільшення ціни нафти у п'ятницю складає 4,6% через падіння долара до євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшення ціни нафти у п'ятницю складає 4,6% через падіння долара до євро

Енергетика
142
Збільшення ціни нафти під час торгів у п'ятницю перевищує 4,5% через падіння курсу долара США до євро, що підсилює привабливість палива як інструменту хеджування, повідомило агентство Bloomberg.
Американська нацвалюта не втрималася на рівні чотиритижневого максимуму, показавши сильне падіння напередодні і продовживши зниження 6 червня, після заяви голови Європейського центрального банку Жан-Клода Тріше про можливе підвищення процентної ставки в наступному місяці.
Крім того, аналітики інвесткомпанії Morgan Stanley заявили про те, що поточна картина поставок нафти підтверджує думку про те, що ціна марки WTI може до 4 липня досягти $150 за барель.
Запаси нафти в США впали на 35 млн барелів з березня, що викликало підвищення вартості енергоресурсу. Імпорт за той же період скоротився на 20 млн барелів, відзначають в інвесткомпанії. У той час, як запаси в країнах Атлантичного басейну низькі, Азія одержує із Близького Сходу рекордні обсяги нафти, додають експерти Morgan Stanley.
Ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до 17:23 МСК виросла на $4,6 (5,93%) щодо закриття попереднього торговельного дня і становила $133,72 за барель. Напередодні паливо подорожчало на 4,5%, а за останній рік його вартість злетіла вдвічі.
Вартість ф'ючерса на нафту марки Brent на липень на лондонській біржі ICE Futures з початку торгів у п'ятницю збільшилася на $5,87 (4,6%) - до $133,41 за барель. У четвер котирування виросли також на 4,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас