Міністр торгівлі США обговорив з владою України потенціал АПК, енергетичну ситуацію і бізнес-клімат в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр торгівлі США обговорив з владою України потенціал АПК, енергетичну ситуацію і бізнес-клімат в країні

134
Міністр торгівлі США Карлос Гутієррес під час зустрічі із президентом України Віктором Ющенком, прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і міністром економіки Богданом Данилишиним обговорив потенціал українського агропромислового комплексу, перспективи енергетичної незалежності і бізнес-клімат у країні.
Про це К.Гутієррес повідомив у четвер після підписання спільної із главою Мінекономіки України заяви щодо поглиблення двостороннього співробітництва в сферах, що становлять взаємний інтерес для обох країн.
Як сказав міністр торгівлі США, Україна може стати великим постачальником сільгосппродукції на глобальному рівні, а не тільки на регіональному.
Щодо інвестиційного клімату в Україні К.Гутієррес відзначив важливість забезпечення достатньої поваги до укладених контрактів, що підвищить довіру інвесторів до країни.
"Ми вважаємо надзвичайно важливим для України - шанувати святість контрактів, поважати контракти. Це дозволить інвесторам робити свій вибір на користь України", - сказав він.
Крім того, міністр торгівлі США підкреслив необхідність виконання взятих Україною зобов'язань під час вступу у Світову організацію торгівлі.
У свою чергу, Б.Данилишин відзначив важливість перенесення існуючого взаєморозуміння між країнами в практичну площину та пообіцяв створити умови для ефективної роботи американського капіталу в Україні.
Крім того, голова Мінекономіки висловив надію, що товарообіг між Україною і США, як і інвестиційне співробітництво, продовжить динамічно розвиватися.
За даними Мінекономіки, обсяг двосторонньої торгівлі товарами та послугами між Україною і США в 2007 році склав $3,32 млрд. За підсумками січня-березня-2008 показники загального товарообігу перевищили торішні на 56,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас