Кожен шостий росіянин готовий обдурити банк, не повернувши йому кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен шостий росіянин готовий обдурити банк, не повернувши йому кредит

Кредит&Депозит
234
ЦБ підготував пам'ятку позичальника по споживчих кредитах і рекомендував своїм піднаглядним банкам тримати її в "місцях видачі кредитів".
Банк Росії створив робочу групу з підвищення фінансової грамотності населення. Вона розробить рекомендації для банків - як інформувати населення про свої послуги. Крім того, ЦБ підготував вказівку про порядок розрахунку і доведення до позичальника повної вартості кредиту, повідомляє РБК daily.
У ньому ЦБ установив, що розрахунок повної вартості кредиту проводиться у відсотках річних за формулою розрахунку ефективної процентної ставки. Вказівка зобов'язує банки інформувати позичальника в кредитному договорі про повну вартість кредиту, перелік і розміри платежів банку, включені і не включені у розрахунок вартості.
Крім того, ЦБ включив у розрахунок вартості кредиту платежі позичальника на користь третіх осіб: страховиків життя, відповідальності і майна, нотаріусів, оцінювачів.
Тим часом, відповідно до опублікованого вчора ж дослідження Національного агентства фінансових досліджень (НАФД), 15% росіян не вважають злочином обдурити банк, не повернувши йому кредит.
Серед мотивів своєї поведінки 60% назвали той факт, що банки самі обманюють позичальників, приховуючи реальну вартість кредитів. Завагалися назвати неповернення злочином ще 10% респондентів, і тільки 47% вважають неповернення грошей злочином. При цьому 15% учасників дослідження відзначили, що "особисто знайомі" з позичальниками, що не гасять свої кредити.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас