Рада вирішила розслідувати причини високих цін на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада вирішила розслідувати причини високих цін на житло

Нерухомість
1264
Верховна Рада вирішила створити тимчасову слідчу комісію для розслідування причин установлення високих цін на житло в Києві та інших містах. За прийняття проекту постанови №2087 проголосували 405 депутатів при необхідних 150.
Комісія також повинна розслідувати причини невиконання забудовниками зобов'язань за договорами про інвестування в житлове будівництво, причини бездіяльності посадових осіб місцевої влади, які привели до таких наслідків.
За підсумками роботи комісія повинна ініціювати вдосконалення законодавства для ефективного регулювання відносин на ринку житла і запропонувати механізм захисту громадян, що інвестували в житлове будівництво.
До складу комісії ввійшли 13 народних депутатів, очолює її депутат від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Оксана Білозір.
Термін роботи комісії - 1 рік з моменту прийняття постанови.
Нагадаємо, у лютому 5 депутатів запропонували Раді розслідувати причини високих цін на житло.
Автори проекту вважають, що дуже висока вартість житлової нерухомості Києва, Львову, Одеси позбавляє більшість громадян можливості поліпшити свої житлові умови.
На їхню думку, це відбулося через непрозорість відведення забудовникам земельних ділянок і бюрократичні процедури.
Також депутати вважають за необхідне запобігти можливим будівельним аферам, коли забудовник не може виконати свої зобов'язання за інвестиційними договорами, як це трапилося з інвесторами групи компаній "Еліта-центр".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас