Ощадбанк залишився без ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк залишився без ради

429
Заплановане на сьогодні засідання наглядової ради Ощадбанку не відбудеться. Представники президентської п'ятірки звинувачують представників Верховної Ради в раді і правління банку в небажанні обговорювати результати перевірок Національного банку. Правління стверджує, що обговорювати нема чого.
Напередодні голова наглядової ради Ощадбанку Данило Волинець розіслав всім членам ради лист із повідомленням про перенесення засідання на невизначений термін. У листі зазначено, що проведення засідання неможливо через велику кількість питань, внесених до порядку денного. Щоб скоротити кількість часу, необхідного на вирішення цих питань, Волинець ініціював створення робочих груп з членів наглядової ради та обробку цими групами конкретних питань (членам ради передані матеріали на 325 стор.).
У результаті роботи цих груп повинні з'явитися проекти рішень по кожному питанню, що дозволить провести засідання ради. Нагадаємо, рада вже майже півроку не може розглянути звіт правління про роботу Ощадбанку за 2007 р., затвердити річний звіт банку і дати висновки по двох перевірках, проведених Національним банком.
"Мені здається, що рада тепер не збереться до кінця осені. А там уже рукою подати до чергового розподілу преміального фонду Ощадбанку. Думаю, правління не буде зацікавлено відповідати на питання наглядової ради до цього моменту", - говорить член наглядової ради Ощадбанку за квотою президента Андрій Пишний. Пишний вважає, що необхідно прийняти рішення про скасування голосування шляхом віддаленого опитування членів наглядової ради, щоб не виникало маніпуляцій з порядком денним і т.п.
Мовляв, тільки це дозволить провести раду і змусити правління відповісти на питання ради, яких, за словами Пишного, нагромадилося вже дуже багато. Одне з них - зауваження інспекторів НБУ до класифікації позичальників у кредитному портфелі і нарахування резервів під активні операції. За словами Андрія Пишного, наглядачі НБУ рекомендували накласти дисциплінарні стягнення на відповідальних за цей сектор членів правління, і рада має намір домагатися виконання цієї рекомендації.
У свою чергу, голова правління Ощадбанку Анатолій Гулей повідомив, що правління вже усунуло всі недоліки, виявлені січневою перевіркою Нацбанку, і ніяких додаткових рекомендацій, зокрема, щодо дисциплінарних стягненнях, від НБУ не було. Гулей заявив, що не бачить необхідності в реформуванні порядку проведення засідань наглядової ради.
"Сьогодні час - це гроші. Проводити засідання по чотири-шість годин можуть дозволити собі тільки люди, яким нема чим зайнятися. Думаю, серед членів нашої ради таких нема", - говорить Анатолій Гулей. Він вважає, що необхідно розділити питання порядку денного на актуальні і не дуже. Перші - заслуховувати на раді, а по других - проводити письмове опитування членів ради, які можуть або взяти до уваги отриману інформацію, або не погодитися з рішеннями правління.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас