Латвія не заперечує проти будівництва Nord Stream — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія не заперечує проти будівництва Nord Stream

Енергетика
125
Латвія не заперечує проти будівництва газопроводу Nord Stream, за умови усунення всіх пов'язаних із цим ризиків, сказав прем'єр-міністр Латвії Івар Годманіс журналістам у середу після зустрічі з першим віце-прем'єром Росії Ігорем Шуваловим.
"Для Євросоюзу і балтійського регіону разом з Росією дуже важлива фізична інфраструктура - це означає більше передач, більше кабелів, більше труб", - сказав він.
Прем'єр також відзначив, що будівництво Nord Stream не означає закриття старих газопроводів. Така думка існує в низці країн, але вона неправильна, сказав він.
Газопровід Nord Stream з'єднає балтійське узбережжя Росії під Виборгом з балтійським берегом Німеччини в районі Грайфсвальда. Його довжина - 1200 кілометрів. Газопровід планується ввести в експлуатацію в 2011 році, при цьому на першому етапі передбачається будівництво нитки із пропускною здатністю 27,5 млрд кубометрів на рік. На другому етапі планується подвоєння пропускної здатності газопроводу до близько 55 млрд кубометрів на рік за рахунок спорудження другої нитки.
Nord Stream на 51% належить ВАТ "Газпром", німецькі E.ON і BASF володіють кожна по 20% і ще 9% належить голландській Gasunie.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас