Аналітики пророкують затяжну кредитну рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики пророкують затяжну кредитну рецесію

Казна та Політика
2776
На думку провідних аналітиків Wall Street, "кредитна рецесія", спровокована спадом на американському ринку житла і надмірностями в сфері структурованих фінансів, може протривати більше двох років, а у фінансовому секторі пройде "масштабна консолідація", повідомляє Reuters.
Наслідки кризи низькоякісної іпотеки, а також більш широкої кризи на ринку житла і кредиту в майбутньому оздоровлять ринок, але для цього буде потрібний тривалий процес очищення, заявив 4 червня в Нью-Йорку Джек Малві, головний стратег Lehman Brothers Holdings Inc (LEH) з глобальних інструментів з фіксованим доходом.
"Ми переживаємо лихоліття, якщо говорити про кредит", - сказав Малві на конференції Асоціації індустрії цінних паперів і фінансових ринків (Securities Industry and Financial Markets Association). Він додав, що глобальна диверсифікованість буде "гарними засобами" для інвесторів, що прагнуть компенсувати збитки від спаду.
Ричард Бернштейн, головний інвестиційний стратег Merrill Lynch & Co Inc (MER) заявив, що в результаті циклічного спаду близько 25% фінансових компаній - брокерських контор, банків і керуючих активами - "пішли", тобто збанкрутували або стали об'єктами злиттів і поглинань. Поки тільки 7% фінансових компаній не змогли продатися, відзначив Бернштейн
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас