Тим, хто не встигає, подали грошовий знак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тим, хто не встигає, подали грошовий знак

368
Сьогодні закінчується реєстрація на додаткову сесію незалежного зовнішнього оцінювання. Вона є останнім у нинішньому році шансом пройти тестування для тих, хто з об'єктивних причин його не пройшов. Члени робочої групи з вдосконалення проведення зовнішнього незалежного оцінювання висловлюють надію, що незабаром їм удасться домогтися можливості повторного проходження тестів для тих абітурієнтів, хто не пройшов їх з першого разу, - однак уже на платній основі.
Сьогодні о 18.00 закінчується реєстрація на додаткову сесію незалежного зовнішнього тестування. На ній спробують пройти тести абітурієнти, які не змогли цього зробити під час основної сесії з об'єктивних причин: у зв'язку із хворобою або смертю родичів. Тим часом у парламентському комітеті з питань освіти та науки обговорюється можливість надати шанс тим, для кого і ця спроба не буде успішною.
У вівторок члени робочої групи з вдосконалення проведення зовнішнього незалежного оцінювання на засіданні комітету домовилися про те, що будуть домагатися введення системи двох або трьох спроб проходження тестів - однак уже на платній основі.
Президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" Сергій Квіт, що входить до складу робочої групи, повідомив, що платне тестування поки існує на рівні пропозицій. "Не можна сказати, що це питання вже вирішене. Такого правила ще немає. Але є різні варіанти, що дають можливість піти назустріч абітурієнтам. Наприклад, тим, хто закінчив школу кілька років тому, але вирішив вступати у вуз саме зараз", - сказав Квіт.
Таку ідею не підтримує колишній міністр освіти та науки Станіслав Ніколаєнко. "Що ж ми хочемо - заткнути всіх випускників шкіл в університети? Ми так комерціалізували вищу освіту, що вже видаємо дипломи будь-якому дурневі. Хто спізнився, хто хворів або з якихось інших об'єктивних причин не зміг пройти тестування - ті повинні мати можливість пройти його повторно, а інших треба відправляти вступати на наступний рік", - вважає пан Ніколаєнко.
Думки про можливість повторного проходження тестів були висловлені напередодні закінчення основної сесії зовнішнього тестування. Учора випускники і майбутні студенти здавали зарубіжну літературу. Як повідомили в Інформаційному центрі незалежного оцінювання, серед абітурієнтів цей предмет став найбільш непопулярним. Перевірити свої знання в сфері зарубіжної літератури прийшли 2538 чоловік - 53% від загального числа зареєстрованих. Результати останнього, одинадцятого тесту, обіцяють опублікувати сьогодні на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.
Одержати коментарі в центрі оцінювання вчора не вдалося.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас