Лівійці зацікавились проектом будівництва нового НПЗ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лівійці зацікавились проектом будівництва нового НПЗ в Україні

Енергетика
160
Лівія зацікавлена в проекті будівництва нафтопереробного заводу в Україні. Про це повідомили в прес-службі ВАТ "Укртранснафта".
Згідно з повідомленням прес-служби, ВАТ "Укртранснафта" і представники інвестиційного фонду "Лівія-Африка", і компанії "Tamoil Group" провели зустріч із метою обговорення проекту будівництва в Україні нового сучасного нафтопереробного заводу глибокої переробки легкої нафти.
Під час зустрічі ВАТ "Укртранснафта" презентувала маркетингове дослідження щодо будівництва в Україні нового сучасного нафтопереробного заводу глибокої переробки легкої нафти, розробленого на замовлення Товариства компанією "Mott MacDonald". У прес-службі відзначають, що результати даного дослідження показали перспективність і доцільність реалізації цього проекту.
Лівійська сторона висловила зацікавленість у проекті будівництва нового НПЗ. Сторони домовилися, що після вивчення матеріалів дослідження, чергова зустріч буде проведена на базі МНТ "Південний" у м. Південне, Одеської області найближчим часом для визначення формату співробітництва і кроків для наступного співробітництва.
У компанії відзначають, що передбачається, що новий НПЗ буде виробляти нафтопродукти за стандартом Євро 5, що почне діяти в ЄС в 2009 році. Це дозволить збільшити конкурентні позиції в порівнянні з існуючими НПЗ України, стати основою експорту в Європу і збільшити можливості для забезпечення нафтопродуктами регіону.
Очікувані капіталовкладення в будівництво нового НПЗ складуть близько 3-4 млрд. доларів США. Тривалість будівельних робіт - 3-5 років. Запропонована продуктивність НПЗ - 10.5 млн. тонн нафти на рік.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас