76,8% електронних листів містять спам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

76,8% електронних листів містять спам

85
Глобальний рівень спаму в травні склав 76,8% від загального обсягу email-трафіка. Такі дані оприлюднила компанія MessageLabs.
Аналітики компанії відзначають, що в попередні місяці він становив 80-90% трафіка, однак зниження цифр пов'язане зі зміною тактики - спамери відходять від традиційних методів доставки електронного сміття у вигляді додатків до листів і рухаються убік hosted-сервісів, таких як Google Docs, Google Calendar або Microsoft SkyDrive.
"Найбільш досвідчені кіберзлочинці, схоже, відмовляються від поштових вкладень, тому що ця тактика застосовувалася протягом останніх 5-7 місяців, тепер же вони використовують більш прогресивні методи, які набирають популярність в 2008 році, такі як інтернет-додатки", - говорить аналітик MessageLabs Марк Саннер.
За його словами, "спамери користуються тим, що ці послуги спочатку надаються безкоштовно, забезпечуючи, при цьому, необмежений трафік і гарну смугу пропускання, крім того, такі сервіси вкрай рідко потрапляють у чорні списки", повідомляє Сybersecurity.ru.
Як правило, спамери заводять фіктивні облікові записи на подібних сервісах і залишають там графічні файли, рекламні повідомлення та інші рекламні посилання. HTML-листи, що розсилаються, просто містять посилання на файли, які в більшості випадків вантажаться автоматично. В MessageLabs говорять, що в травні перехоплювали спамерські листи з посиланнями на всі популярні інтернет-сервіси компаній Google, Yahoo та Microsoft.
"Традиційні антиспамові фільтри не блокують домени Google Docs або Microsoft Live, чим і користуються зловмисники", - стверджують у компанії.
Крім нових технік спаму, у компанії також відзначили і появу нових видів мережевого шахрайства. Цього разу фішери спробували зіграти на екологічній свідомості користувачів і від імені майже всіх великих західних банків розсилали пропозиції пожертвувати гроші на різні екологічні програми або взяти в них платну участь.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас