У світі з'явиться ще 100 млн. голодних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі з'явиться ще 100 млн. голодних

Казна та Політика
400
З нестачею продовольства зіткнулися вже приблизно 830 млн. людей у світі. Але ця цифра може збільшитися ще на 100 млн.
Такі цифри озвучувалися в Римі на саміті, присвяченому вирішенню продовольчої кризи, викликаної різким подорожчанням продуктів харчування.
Генеральний секретар Пан Гі Мун звернув увагу, що на сьогоднішній день найбідніші з бідних витрачають на харчування дві третини і більше своїх доходів.
"Я бачив це сам. Недавно в Ліберії я зустрів людей, які звичайно купували рис мішками. Сьогодні вони купують його чашками. У Кот-д'Івуарі керівники країни, які займаються постконфліктним відновленням і намагаються побудувати демократію, побоюються, що продовольчі бунти зведуть нанівець всі зусилля. Ми побоюємося того ж і в інших країнах, де за допомогою ООН удалося домогтися успіхів в останні роки - Афганістані, Гаїті, Ліберії, і цей список можна продовжити", - заявив генеральний секретар ООН.
Він закликав держави негайно відреагувати на високі ціни на продукти харчування, а також розробити заходи, направлені на забезпечення довгострокової продовольчої безпеки, передає Центр новин ООН.
Пан Гі Мун підкреслив, що світ повинен виробляти більше продовольства. За його словами, для забезпечення зростаючого попиту необхідно, щоб виробництво продуктів харчування до 2030 року виросло на 50%.
Голова ООН ще раз підкреслив, що обмеження на експорт сільськогосподарської продукції, що вводяться деякими країнами, тільки руйнують торговельні ринки і приводять до ще більшого зростання цін на продовольство. Він закликав держави скасувати такі заходи або, принаймні, дозволити експорт продукції, призначеної для гуманітарних цілей.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас