Індекс ПФТС знову провалився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС знову провалився

Фондовий ринок
170
Вчора індекс ПФТС знизився на 20,2 індексних пункти (2,22%), знову пробивши психологічний рівень 900 пунктів на тлі різкого росту кількості угод,- до позначки 889,63 пункту. Загальний обсяг торгів у системі склав 158,4 млн. грн.
Зовнішні фактори у вівторок носили переважно негативний характер: песимізму ринку додала та негативна динаміка з акцій банківського сектора в Європі та США на тлі зниження Standard & Poor's рейтингу трьох великих американських банків, що підсилило побоювання росту збитків фінансових компаній у кредитній сфері.
"Під впливом зовнішніх факторів торги відкрилися зниженням на 2-5% з основних позицій, однак протягом торговельної сесії попит на окремі папери повернув їх до цін відкриття",- відзначив заступник генерального директора з торговельних операцій компанії "Юпрас Капітал" Роман Перепелиця.
Найбільший обсяг торгів було зафіксовано з акцій Стаханівського вагонобудівного заводу (7,5 млн. грн.), "Райффайзен Банку Аваль" (6,8 млн. грн.) і Єнакіївського метзаводу (4,3 млн. грн.).
Із внутрішніх факторів, що вплинули на ринок, слід зазначити позитивні корпоративні новини з підприємств металургійного сектора. Так, Алчевський меткомбінат за п'ять місяців збільшив випуск готового прокату на 41,3%; "Азовсталь" - на 5,9%, а ЄМЗ - на 10%.
"Крім того, Верховна Рада прийняла законопроект №2351-1, яким зниження мит на низку товарів у рамках вступу України до Світової організації торгівлі перенесене на 2009 р., що може позитивно вплинути на акції підприємств автомобільної галузі",- вважає Роман Перепелиця.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас