Уолл-стріт робить ставку на Барака Обаму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уолл-стріт робить ставку на Барака Обаму

291
Незважаючи на побоювання, що демократ Барак Обама може підвищити податки і посилити регулювання фінансового ринку та міжнародної торгівлі, інвестори і торговці цінними паперами внесли в його виборчий фонд набагато більше грошей, ніж у фонд республіканського кандидата Джона Маккейна, повідомляє Reuters.
Аналітики Уолл-стрита вважають, що демократи переможуть на президентських і загальних виборах у листопаді, тому що виборці покарають республіканську партію за економіку, що слабшає, і тривалу війну в Іраку. І той факт, що Обама в міру розгортання його кампанії почав збирати більшу частину пожертвувань, свідчить про бажання інвесторів зробити ставку на майбутнього переможця.
За даними Центру відповідальної політики (ЦВП), Обама вже одержав $7,9 млн. від інвесткомпаній та учасників ринку цінних паперів. Його опонент, кандидат республіканської партії Джон Маккейн зібрав трохи менше $4,2 млн. Це навіть менше, ніж його однопартійці Рудольф Джуліані і Мітт Ромні, які давно вийшли із президентської гонки.
У цілому демократи одержали 57% пожертвувань від галузі фінансових послуг. Якщо ця тенденція збережеться в листопаді, то, за даними ЦВП, це буде перший випадок з 1994 р., коли в рік виборів президента демократи зібрали більше грошей з Уолл-стріта, ніж республіканці. Зрештою, інвестування це завжди спроба вгадати майбутнє. У цьому значенні президентські вибори не є винятком, і біржовики віддають явну перевагу Обамі.
Дублінський сайт Intrade, на якому торгуються контракти на майбутні події, дає Обамі серйозну перевагу над Маккейном. Це допомагає зрозуміти, чому гроші Уолл-стріта течуть у його скрині, незважаючи на те, що багато положень його політичної програми, м'яко кажучи, не користуються популярністю в інвесторів.
Асоціація учасників фінансових ринків та індустрії цінних паперів (Securities Industry and Financial Markets Association - SIFMA), що представляє більше 650 банків, які управляють активами, і фірм з торгівлі цінними паперами, виступає за те, щоб введені в період правління Джорджа Буша тимчасові скорочення податків стали постійними. Обама заприсягся, що не продовжить їх. SIFMA також підтримує ратифікацію угод про вільну торгівлю з низкою країн, включаючи Південну Корею, проти чого також виступає Обама.
Справа в тому, що на Уолл-Стріт зовнішній торгівлі зараз надають особливе значенні, вважаючи її найздоровішим сектором економіки США. Експорт забезпечив у попередньому кварталі основну частину економічного зростання і майже всього прибутку корпорацій.
Під час кампаній у таких промислових штатах, як Огайо і Пенсільванія, Обама та Клінтон намагалися перекричати один одного в прагненні довести, хто з них жорсткіший в міжнародній торгівлі. Обоє заявили, що проведуть нові переговори щодо умов Північно-Американської угоди про вільну торгівлю (NAFTA), щоб краще захистити американських робітників.
Переписування NAFTA - це катастрофа, вважає стратег з глобальних валютних операцій BMO Capital Markets Ендрю Буш: "Ми не можемо знову заявити нашим торговельним партнерам, що нам не подобаються якісь аспекти цієї угоди. Адже нашим торговельним партнерам у цій угоді теж не все подобається".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас