Вулиця Набережно-Хрещатицька стане дворівневою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вулиця Набережно-Хрещатицька стане дворівневою

566
Набережно-Хрещатицькою автомобілі в майбутньому будуть їздити двома рівнями. На даний момент одну смугу зайняли мостобудівники. Вони зводять естакаду, завдяки якій рух Гаванським мостом пустять в обидва боки, і на цьому відрізку зникнуть світлофори. Розв'язку обіцяють здати вже на початку наступного року. Гаванський міст скоротив рух із центра на Оболонь і Троєщину на 4 кілометри, нова естакада дозволить зрізати стільки ж й у зворотному напрямку, повідомляє ТРК "Київ".
Поки ж шляховики займаються влаштуванням свай для шляхопроводу. На майже півкілометровому відрізку від церкви на воді до "Київмлина" буде 10 естакадних опор. У цей час будівельники займають дозволені організацією руху 3 з половиною метра, однак для розгортання повномасштабного фронту робіт цього вже недостатньо. "Проблема в тому що, ми не можемо перекривати рух, тому що Набережно-Хрещатицька - дуже важлива магістраль, але які будуть нововведення - це найближчим часом ми в односторонній напрямок переведемо більшу частину вулиць Подолу. Ми знімемо напругу з Набережно-Хрещатицької і це дозволить нам вести роботи більш посиленими темпами на всій її площі", - сказав перший заступник голови КМДА Денис Басс.
Нова транспортна споруда дозволить розвести потоки машин, які будуть перетинатися на примиканні Гаванської переправи до Набережно-Хрещатицької. Авто, що будуть рухатися від Поштової площі, підніматимуться на естакаду. У такий спосіб виходить смуга безперервного руху. Виїзд же з моста залишать регульованим, але ймовірно будуть управляти автомобілями не світлофори, а знаки пріоритету.
"Транспорт, що рухається в напрямку Оболоні, буде заїжджати під естакаду і далі на міст через гавань. Транспорт же, що іде на Набережно-Хрещатицьку, буде в'їжджати на естакаду. Потік, що рухається у зворотному напрямку з Оболоні або Троєщини, також буде направлятися під естакаду", - повідомив генеральний директор КК "Київавтодор" Георгій Глинський.
Ті, кому часто доведеться проїжджати Набережно-Хрещатицьку і Набережно-Лугову, з тимчасовими незручностями у зв'язку з дорожніми роботами миритися готові, адже більшість автомобілістів з нетерпінням очікують, коли змінять вулицю заторів Електриків на Гаванський. Дворівневий варіант вважають ідеальним - за естакадами, вважають експерти, майбутнє.
Незабаром на правобережній набережній виростуть три двоповерхові транспортні вузли. Проектанти говорять, розв'язки в декількох рівнях насамперед потрібні на перетині інтенсивних потоків авто і на магістралях, і дозволяють автомобілям рухатися безупинно.
"Це, як правило, окружні дороги, швидкісні магістралі - от Набережне шосе ми після будівництва 2, 3 розв'язок можемо перевести вже фактично від валів до виходу з Києва в безперервний рух", - поінформував директор інституту "Київдормостпроект" Володимир Воробйов.
Фахівці переконані, будівництво в районі Гаванського моста, на Поштовій площі і біля моста "Метро" двоповерхових вузлів зробить трасу уздовж Дніпра швидкісною. Крім цього, із траси зникнуть і всі світлофори.
За матеріалами:
Ugmk.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас