ФРС США: Подальше зниження облікової ставки малоймовірне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США: Подальше зниження облікової ставки малоймовірне

Валюта
201
Зростання цін на чорне золото ставить під загрозу економічне зростання і збільшує ризик посилення інфляції. Таку точку зору висловив сьогодні, 3 червня, глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке, передає Associated Press.
За словами глави ФРС, стрімке подорожчання нафти здатне уповільнити і так слабке зростання економіки, а також вплинути на нарощування темпів зростання споживчих цін в країні.
Він також зазначив, що вважає малоймовірним подальше пониження ФРС облікової ставки у зв'язку з побоюваннями щодо інфляції. На думку Бернанке, зберігаючи облікову ставку на поточному рівні, ФРС зможе вирішити відразу два головні завдання - забезпечити підтримку зростанню економіки і стримати інфляцію.
В той же час глава ФРС висловив упевненість, що економічне зростання в поточному кварталі буде, ймовірно, порівняно слабким. Він вказав на те, що до тих пір, поки американський ринок нерухомості і падіння цін на житло не продемонструють "ознак стабілізації", зростання економіки буде під загрозою.
Ще одним несприятливим чинником для зростання інфляції Б.Бернанке вважає послаблення курсу долара. Він зазначив, що ФРС продовжуватиме уважно спостерігати за ситуацією на валютному ринку.
Нагадаємо, в квітні ФРС США, що виконує в країні функції Центрального банку, понизила облікову ставку на 0,25 процентного пункту - до 2%, продовживши таким чином серію зниження ставок, за допомогою якої Центробанк намагається стабілізувати ситуацію на кредитних ринках і запобігти рецесії американської економіки. З вересня минулого року, коли ставка ФРС була на рівні 5,25%, загальне зниження (з урахуванням останнього) становило 3,25 процентних пунктів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас