Росія і Мексика зіпсували прогноз видобутку нафти поза ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Мексика зіпсували прогноз видобутку нафти поза ОПЕК

Енергетика
176
Збільшення обсягу видобутку нафти в країнах, що не входять в Організацію країн-експортерів нафти, цього року буде "дуже розчаровуючим" через зниження видобутку в Росії і Мексиці, повідомляє Reuters з посиланням на голову Управління енергетичної інформації США Гая Карузо.
Карузо заявив, що Міністерство енергетики США буде змушено знову знизити прогноз видобутку нафти поза ОПЕК на наступному тижні. Провиною тому - серйозне зниження обсягу видобутку нафти в Мексиці і несподіване зниження в Росії.
У травні Управління енергетичної інформації США прогнозувало, що обсяг видобутку нафти поза ОПЕК виросте в 2008 році на 600 тис. барелів на добу. А прогноз, оголошений на початку року, був орієнтований на зростання на 900 тис. барелів на добу.
Минулого тижня мексиканська нафтова компанія Pemex, повідомила про те, що обсяги видобутку нафти в країні впадуть нижче 3 млн. барелів на день.
Експерти відзначають, що в Мексиці закінчується нафта, і якщо країна не вживе радикальних заходів з нарощування розвідки, вона може протягом десятиліття перетворитися в імпортера палива. Через це влада країни оголосила про плани надати державній нафтовій компанії PEMEX більше свободи і гнучкості у виборі іноземних партнерів.
Проблема Мексики має два аспекти. По-перше, її резерви розміщені переважно на шельфі Мексиканської затоки і доступні лише шляхом високотехнологічного глибоководного буріння. По-друге, статті конституції не дозволяють країні купити необхідні технічні навички. Обмеження на участь іноземних і приватних компаній у мексиканській нафтовій галузі заважають PEMEX створювати спільні підприємства.
Що стосується Росії, то обсяги видобутку нафти в країні знижувалися протягом перших п'яти місяців 2008 року. У травні обсяги видобутку “чорного золота” у Росії впали на 0,8% у порівнянні з торішнім показником. Експорт нафти з Росії в травні також упав. Для вирішення цієї проблеми прем'єр-міністр РФ Володимир Путін має намір внести в Держдуму пакет поправок у податкове законодавство, включаючи законопроекти про зниження ПДПІ і введення податкових пільг для підприємств, що освоюють важкодоступні родовища. Проте, для реалізації цих планів потрібен час.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас