Долар падає відносно євро і торгується до ієни на мінімальному рівні за тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар падає відносно євро і торгується до ієни на мінімальному рівні за тиждень

424
Долар не може втриматися на близькій до двотижневого максиму позначці відносно євро через очікування, що відновилися, що втрати на ринку кредитування можуть відновитися і сповільнити вихід США з фінансової кризи, повідомляє агентство Bloomberg.
Відносно ієни американська нацвалюта торгується на мінімальному рівні за тиждень.
Долар волатильний, вважає фінансовий аналітик Unicredit Markets & Investment Banking Армін Макельбург. "Ми не повинні забувати, що джерело відрази до ризику ґрунтується на оцінці ринку subprime-кредитування, американських банків і кредитного ринку та економіки США", - додав він.
Долар до євро опустився у вівторок до $1,5594 у порівнянні з $1,5537 у понеділок.
Американська валюта у вівторок торгується на рівні 104,29 ієни в порівнянні з 104,43 ієни днем раніше.
Долар упав напередодні звіту адміністрації США, що, можливо, продемонструє слабість обробної промисловості, що може підштовхнути Федеральну резервну систему до збереження нинішніх процентних ставок.
Виходячи з котирувань ф'ючерсів на розмір базової процентної ставки в США, у цей час 63% трейдерів очікують, що американський центробанк збільшить вартість грошей на засіданні в грудні на 0,25 процентного пункту - до 2,25% річних. Днем раніше на такий розвиток подій розраховували 78% трейдерів.
Євро був підтриманий інформацією, що темпи зростання цін європейських виробників у квітні збільшилися до максимального показника більш ніж за сім років, даючи менше можливості Європейському центральному банку (ЄЦБ) знизити ставки.
Згідно із прогнозом експертів, ЄЦБ збереже ставку на рівні 4% річних - максимальному за шість років - за підсумками засідання 5 червня.
"Невтішна економічна інформація підвищує ймовірність того, що долар буде падати, - вважає Такума Куросава з HSBC Bank. - Дебати із приводу досягнення американською економікою нижньої позначки і планів ФРС підвищити ставку, мабуть, є передчасними".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас