У Київхлібі кажуть, що "винайшли" спеціальний батон - для товстосумів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київхлібі кажуть, що "винайшли" спеціальний батон - для товстосумів

Аграрний ринок
366
У Київській міській державній адміністрації стверджують, що ціна на соціальні сорти хліба в столиці не змінилася.
Про це повідомив "Газете по-киевски" начальник Головного управління торгівлі Києва Василь Щербенко, коментуючи інформацію, що з 1 червня в різних кінцях міста в торговельних точках реалізовували хліб "Український" і батон "Ниву" за ціною близько 2 - 2.20 грн., замість звичних 1.40 за батон, і 1.64 за буханець "чорного".
"Якщо такі випадки і були десь помічені, то вони явно незаконні. Швидше за все, самі продавці або хазяї ларьків накручують ціну. Для того, щоб кияни могли купувати хліб по тій же ціні, що й раніше, дотації з бюджету надходять і будуть надходити. Навіть у планах на майбутнє ніякого підвищення цін на батон "Нива" і хліб "Український" нема", - запевнив Щербенко.
За його словами, проблему "роздули штучно" та імовірно, що "серед продавців знайшлися розумники, що бажають заробити на чутках". Начальник управління повідомив, що в Києві більше 6 тис. дрібних ларьків, де торгують хлібом, і проконтролювати роботу кожного дуже складно. Він порекомендував киянам, якщо вони десь помітять, що соціальні сорти хліба продають за завищеними цінами, звертатися в Головне управління торгівлі і пообіцяв, що винних покарають.
У свою чергу в "Київхлібі" газеті повідомили, що ціни не підвищилися і не підвищаться ні на "Український", ні на "Пшеничний", ні на батон "Нива".
Разом із цим прес-секретар компанії "Київхліб" Іванна Сайко відносно хліба, що реалізовувався в торговельній мережі за ціною близько 2 грн. повідомила, що в минулі вихідні був випущений експериментальний батон "Київський" за новою рецептурою і технологіями. За її словами, так як він вищої якості, ніж соціальний "Нива", то ціна в нього вища, але ніякого відношення між собою ці два батони не мають.
"Коли цей батон надійшов на прилавки, з якихось причин вийшла плутанина. Люди переплутали його з "Нивою". "Ниву" же ми як відпускали по 1.26, така ж ціна залишилася і зараз. У магазинах він, як і колись, повинен продаватися по 1.40", - підкреслив прес-секретар.
За її інформацією, зараз експериментальний "Київський" батон вилучили з роздробу, щоб якось заспокоїти народ і позбутися від плутанини.
Сайко припустила, що торговельні точки піднімають ціни на свій розсуд на "Український", що продають за 2,50 грн.
"Ми напівдержавне режимне підприємство, і не можемо підняти ціну просто на свій розсуд. Ми проходимо цілу низку контролюючих інстанцій, у тому числі й адміністрацію, і управління торгівлі та збуту. Якби ми підвищували, обов'язково була б офіційна заява", - стверджує вона.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас