Експерт: ПФТС необхідно замінити торговельну систему на більш технологічну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: ПФТС необхідно замінити торговельну систему на більш технологічну

Фондовий ринок
153
ПФТС необхідно замінити торговельну систему на більш технологічну. Це вплине позитивно на роботу біржі, а також і ринку в цілому - з огляду на той факт, що ПФТС займає 85% організованого ринку.
Так директор з управління активами КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Сергій Уткін прокоментував новину про те, що Рада ПФТС стурбована вибором технічного партнера для біржі з метою впровадження його торговельної системи.
"Звертає увагу запізненість таких дій - що заважало замінити торговельну систему раніше? Швидше за все, основним аргументом для заміни технічної системи стала недавня реєстрація "Української біржі", до складу якої входить РТС - основний конкурент ММВБ на російському ринку. Цим же фактором, швидше за все, обумовлений і вибір торговельної системи ММВБ як прийнятний варіант торговельної системи для ПФТС. У принципі, будь-які дії бірж, що працюють на ринку (у тому числі і ПФТС), які підвищують технологічність і знижують операційні ризики, варто тільки привітати. Інша справа, що всі зміни носять корпоративний, а не системний характер - вони не змінюють у кращий бік параметри та спосіб організації ринку як такого", - відзначив Сергій Уткін.
У той же час експерт підкреслив, що Україні не потрібна така кількість бірж і депозитаріїв. "Мало б сенс сконцентрувати ресурс учасників ринку і держави на створенні моноцентричної (одна біржа - один депозитарій - один кліринговий банк) і високотехнологічної інфраструктури", - вважає експерт
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас