Газпром пропонує Азербайджану купувати у нього газ за ринковими цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром пропонує Азербайджану купувати у нього газ за ринковими цінами

Енергетика
237
Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер у рамках візиту в Азербайджан зробив пропозицію президентові республіки Ільхаму Алієву про покупку азербайджанського газу за ринковими цінами на основі довгострокового договору, говориться в повідомленні російського газового концерну.
Сторони обговорили перспективи розвитку співробітництва "Газпрому" та азербайджанських компаній в сфері нафтогазової промисловості.
"Азербайджан, як великий виробник вуглеводнів у СНД, є об'єктивним партнером Росії, у нас спільні інтереси. Нас уже зв'язує розвинена газотранспортна інфраструктура. Ми зацікавлені в розвитку взаємовигідного співробітництва між "Газпромом" та Азербайджаном в енергетичній сфері", - відзначив Олексій Міллер.
Азербайджан має у своєму розпорядженні розвідані запаси природного газу в обсязі до 1,5 трлн кубометрів, включаючи родовище Шах-Деніз, розташоване в азербайджанському секторі шельфу Каспійського моря, з доступними запасами до 1,3 трлн кубометрів природного газу. Споживання природного газу в Азербайджані становить 10-11 млрд кубометрів на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас