Юлія Тимошенко прикрасила заводські будні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юлія Тимошенко прикрасила заводські будні

Фондовий ринок
365
Учора прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відвідала київський завод "Арсенал". Виступивши перед колективом підприємства і провівши показову нараду, вона повідомила про райдужні перспективи заводу. Глава уряду заявила також про виявлення серйозних порушень при операціях з майном "Арсеналу". За словами прем'єра, їй відомі імена винних, але все-таки називати їх вона не стала.
Приїзд Юлії Тимошенко на територію заводу "Арсенал" зовні нагадував щось середнє між мітингом і прибуттям зірки на кінофестиваль. У дворі заводу зібралося близько сотні співробітників, інші спостерігали за тим, що відбувається, з вікон.
Прем'єр-міністра вони привітали оваціями і голосними захопленими вигуками. Відчувши вдячну аудиторію, Тимошенко вирішила поспілкуватися з колективом підприємства і витратила на це чимало часу. "Уряд сьогодні взяв шефство над вами, і ми спробуємо зупинити негативні тенденції розграбовування заводу", - з надривом у голосі говорила глава уряду.
Втім, ораторські дані прем'єра залишилися фактично неоціненими. Через те, що спілкування Юлії Тимошенко зі співробітниками заводу було незапланованим, вона виступала без мікрофона, і її змогли почути лише в перших рядах. Ті, кому дісталося місце подалі, не могли розібрати ні слова і коротали час за обговоренням зовнішнього вигляду прем'єра. Тим часом Тимошенко, продовжуючи виступ, перейшла до перспектив відродження "Арсеналу". "Ваш завод може стати локомотивом для реорганізації космічної галузі.
Ми домовилися, що до III кварталу зберемо весь потенціал і розробимо стратегічну космічну програму", - пообіцяла вона.
Основну частину виступу Юлія Тимошенко присвятила критиці дій Фонду держмайна і попереднього уряду, які, за її словами, були причетні до "тіньової приватизації" корпусів "Арсеналу". Прем'єр пообіцяла переглянути укладені договори. "Я буду ініціювати збори Ради нацбезпеки. Радбез прийме хоча б одне рішення, що є реальним і наболілим", - сказала глава уряду.
Закінчивши виступ, Юлія Тимошенко направилася на нараду в той корпус "Арсеналу", що, за її словами, був "незаконно приватизований". Серед супроводу прем'єра були голова Національного космічного агентства Юрій Алексєєнко, генеральний директор "Арсеналу" Ігор Волощук і керівник Головного контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський, що під час засідання заявив, що його відомство при перевірці підприємства виявило істотні порушення, зокрема передачу семи корпусів у спільне користування приватним структурам.
"Судячи з дати підписання договорів, це відбулося в день, коли призначався новий уряд, - 18 грудня. При цьому договір підписував уже не Фонд держмайна, а саме підприємство", - відзначив Сивульський. Він повідомив, що оплачувати оренду землі під зазначеними будівлями продовжує "Арсенал", у результаті чого утворився борг 1,44 млн грн.
Юрій Алексєєнко та Ігор Волощук намагалися заперечити прем'єрові, на що вона різко відреагувала: "Я б попросила вас не зариватися. Я спеціально не говорю, хто це допустив, але не забувайтеся". Прем'єр і чиновники зволіли далі не розвивати тему незаконної, на думку Юлії Тимошенко, оренди семи корпусів.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас