Британський банк подешевшав на третину за декілька хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський банк подешевшав на третину за декілька хвилин

Фондовий ринок
508
Акції британського банку Bradford & Bingley за перші хвилини торгів 2 червня впали на 30 відсотків. Це трапилося після того, як кредитна організація попередила про збитки за перші чотири місяці, зменшила вартість акцій, що випускаються, продала 23-процентну частку американському інвестфонду TPG і позбулася виконавчого директора. Про це повідомляє агентство AFP.
До середини дня акції Bradford & Bingley поступово стали відновлюватися і до 16:30 за московським часом упали тільки на 24,93 відсотка в порівнянні із закриттям торгів 30 травня.
Всі події, крім відходу виконавчого директора, викликані іпотечною кризою, що вибухнулася в 2007 році в США, а потім й у розвинених країнах Західної Європи. 47-річний Стівен Крошоу (Stephen Crawshaw) залишив свою посаду за станом здоров'я, передає агентство Bloomberg.
Інвестфонд TPG уже не перший раз допомагає банкам, які переживають кризу ліквідності через іпотечну кризу. Раніше фонд вклав сім мільярдів доларів в американський Washington Mutual.
Bradford & Bingley вважається одним з найбільших іпотечних банків у Великобританії. До кінця 2006 року його частка ринку становила 2,9 відсотки. Організація спеціалізується на видачі іпотечних кредитів землевласникам.
Іпотечна криза стала причиною руйнування кількох американських банків. Інші змушені були списати десятки мільярдів доларів безнадійних боргів, що спричинило кризу ліквідності. Вважається, що причина всіх складностей у банків відбулася через зниження цін на житло. Кредитори, що взяли іпотечні позики, не змогли їх рефінансувати під заставу житла, тому що воно більше не дорожчало.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас