Українець віз повні штани діамантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українець віз повні штани діамантів

Кримінал
301
Житель Дніпропетровська контрабандою переправляв через митницю 8 тисяч дорогоцінних каменів.
На україно-польському кордоні затримали найбільшу за історію незалежності України партію дорогоцінних каменів. 8256 блискучих штучок, схожих на діаманти, імовірною вартістю близько 6 мільйонів гривень (карат коштує приблизно 35000 грн.) намагався ввести в Україну з Німеччини житель Дніпропетровська, але був затриманий СБУ і Ягодинською митницею. Найбільший з каменів важить 4,29 грама, його вартість попередньо оцінюють понад 157 тисяч гривень. "Тільки не наврочте, - попросив нас в.о. начальника Ягодинської митниці Василь Шайда. - Зараз проходять експертизи, які повинні дати висновок, справжні це коштовності чи підробка. Якщо це дійсно діаманти, то в нас була затримана одна з найбільших великих партій за всю історію незалежної України!".
Про те, що водій вантажівки "Фіат-Дукато", що перевозив алюмінієві металоконструкції, везе ще й коштовності, СБУ стало відомо з "оперативних джерел". Невеликий целофановий пакетик вагою 191,1 карат (51,75 гр.) лежав у водія в кишені шортів.
Ті, хто бачив "брюлики" говорять, що на "6 мільйонів" вони не виглядають, так - тільки один великий камінчик був, більша частина "просто пил". Але настрій у ягодинських митників піднесений, у розмовах з нами вони жартували, що, очевидно, непогано жити на Сході України, "раз там так активно діаманти скуповують". У середині травня на контрабанді "брюликів" погорів харків'янин. У конверті міжнародної експрес-пошти, що йшов з Арабських Еміратів на його адресу, замість ділових паперів лежали дорогоцінні камені вартістю приблизно 300 тис. грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас