СП: Кабмін нечесно ділив кошти між регіонами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СП: Кабмін нечесно ділив кошти між регіонами

Казна та Політика
247
Рахункова палата заявляє про неефективний розподіл 100 млн гривень на стимулювання розвитку регіонів.
"За висновками аудиторів, Кабінетом міністрів України, Міністерством фінансів України, всупереч вимогам закону, планування на 2007 рік коштів зазначеної субвенції здійснено за відсутності згоди між Кабміном та обласними радами щодо регіонального розвитку і програм подолання стану депресивності територій, на реалізацію яких щорічно повинні передбачатися кошти в проектах держбюджету", - говориться в повідомленні палати.
Це створило умови і привело до суб'єктивного розподілу, затвердження Мінфіном, направлення і використання субвенцій у сумі 100 млн. гривень тільки по чотирьох регіонах.
Вищевказані 100 млн гривень були розподілені тільки між Донецькою (60 млн гривень), Луганською (27,5 млн гривень), Запорізькою (6,3 млн гривень) і Волинською (6,2 млн гривень) областями.
При цьому за висновками Міжвідомчої групи (за участі представників Мінекономіки) щодо доцільності направлення коштів субвенцій також Житомирській, Закарпатській, Черкаській областям і територіям, у яких окремі райони та міста за показниками розвитку були найбільш наближені до депресивних, не були реалізовані.
Рахункова палата є підлеглим Раді інститутом фінансово-економічного контролю за використанням коштів держбюджету.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас