Прибутковий податок у Білорусії стане схожим на російський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутковий податок у Білорусії стане схожим на російський

Казна та Політика
209
До серпня 2008 року уряд Білорусії підготує податкову реформу, що введе плоску шкалу прибуткового податку на рівні 12-13 відсотків.
Про це пише газета "Комерсант" з посиланням на слова прем'єр-міністра країни Сергія Сидорського. Для порівняння, у Росії прибутковий податок становить 13 відсотків від доходів.
Зараз у Білорусії діє прогресивна шкала прибуткового податку. Найбідніші верстви населення платять дев'ять відсотків від доходів, а найбагатші - 30 відсотків. Таким чином, реформа буде вигідна насамперед багатим. За словами Сергія Сидорського, загальний обсяг податкових послаблень складе близько 1,2 відсотки від ВВП.
Плоска система прибуткового податку в усім світі сприймається як захід, направлений на лібералізацію внутрішнього ринку і на залучення іноземних інвесторів.
Білорусія почала активно залучати інвесторів з-за кордону ще наприкінці 2007 року, коли уряд поступово став знижувати кількість податків, що стягуються, а також обмежувати масштаби держрегулювання цін і ліцензованих видів діяльності.
У підсумку в першому кварталі 2008 року Білорусія залучила в країну 2,1 мільярди доларів іноземних інвестицій, що в 2,4 рази більше, ніж за той же період роком раніше. Прямі іноземні інвестиції склали 1,3 мільярди доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас