Здається в оренду Ялта. Недорого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Здається в оренду Ялта. Недорого

Нерухомість
663
Їхня площа від 6 до 25 соток. Покупцям запропоновано на аукціоні придбати права оренди ділянок на 25 років. Торги відбудуться вже в червні.
Як з'ясувало "Дело", це вже не перша спроба провести аукціон по цих ділянках. Попередній конкурс не відбувся через відсутність покупців. Місцева влада пояснила провал занадто високими цінами на землю. Нібито стартова вартість, що перевищувала мільйон гривень за наділ, віджахнула потенційних учасників аукціону.
Ціна висока
У зв'язку з відсутністю охочих ціни на других торгах будуть знижені на 30%. Покупцям також обіцяно, що надалі вони можуть одержати першочергове право на приватизацію землі шляхом прямого викупу. Для цього орендарям необхідно освоїти ділянку та обзавестися на ній нерухомим майном.
Прес-секретар міської ради Ялти Тетяна Агаркова розповіла "Делу", що реклама аукціону була проведена на високому рівні і незрозуміло, чому ніхто не погодився брати в ньому участь. "Швидше за все, люди хотіли б купити не право оренди на 25 років, а саму землю назавжди", - припускає Агаркова.
Борис Подгорний, заступник голови фонду комунального майна Ялтинської міськради, розповів "Делу", що міськрада відмовляється повністю продавати цінні землі в центрі міста. "Саме тому ми виставили на аукціон тільки право оренди, а не саму землю, і, напевно, тому аукціон не користується популярністю", - пояснив Борис Подгорний. На його думку, на цьому продажі місту вдасться заробити мільйони гривень.
Аукціон "для галочки"
У той же час у компаніях-забудовниках на цей рахунок висловлюють іншу думку. Як відзначило джерело в одній з ялтинських будівельних компаній, другий аукціон навряд чи закінчиться позитивно. "Ділянки зовсім невеликі, а плата за них велика. Тим більше що право оренди на 25 років не дає гарантії, що цю землю потім удасться придбати", - сказало джерело.
На думку забудовників, аукціон організований "для галочки". "Цілком можливо, після ще одного невдалого аукціону ціни значно знизять і проведуть третій. Але про нього буде відомо тільки певним компаніям, які й одержать землю за гроші", - упевнені девелопери.
Директор ялтинської компанії "Будмаркет" Микола Сергєєв взагалі не знав про земельний аукціон. Крім того, його здивував термін оренди. "Дивно, що це саме 25 років, набагато привабливіше виглядала б оренда на 50 років, тим більше що закон це дозволяє", - сказав Сергєєв.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас